הפוך לדף הבית
הוסף למועדפים
שלח לחבר
 



Certains des enseignements des sages de successeurs Maroc qui chérissent les souvenirs

   דף הבית    פורום    צור קשר
 
    עמוד יומי
    עניינים בפרשת השבוע
    סקירת ספרים חדשים
    סקירת ספרים
    רשימת הספרים
    הורדות
    אודות האתר
    נוסח מרוקו באודיו חדש!
    במערכה
    תוכן לצפייה
    תשובה יומית
    ספרים ביהודית מוגרבית
    פורום
    צור קשר
ו 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

רבי שמואל בן עמרם

רבי שמואל נולד במקנאס והתאבק בעפר רגליהם של גאוני העיר שם, חק אחר אורחותיהם שיגם ושיחם חבוריהם וספריהם וסיפורי הניסים שנרקמו סביבם.

מחבר פורה בעל ידע רב תלמיד חכם בעל שיעור קומה, דרשן בחסד בלע שפה ברורה סולת נקיה נעם הליכותיו משרים על שומעיו אוירה של קדושה וטהרה רוגע ושלוה.

 איש האשכולות, מחנך דגול העוסק בחינוך והפצת תורה רבות בשנים היה מפקח במסדות חינוך רבים העמיד אלפי תלמידים מצויינים.

 סדרת ספריו ילקוט שבע נפוצים באלפיהם אצל כל אוהבי יהדות מרוקו, בהם הציב יד וזכר לגאוני הדורות שעברו וחידושיהם בטוב טעם ודעת בשפה ברורה ונעימה השוה לכל נפש, מגדולי המו"ל בצפון. סדרת ספריו על תורה נביאים בהם התנ"ך הלכה יהדות והסטוריה משולבים בד בבד, מראים על רוחב ידיעותיו וגודל בקיאותו בכל מכמני ספרי חכמי הדורות הקודמים במערב ומחוצה לה.

ניכר בספריו גם גודל ידיעותיו בהלכה בפסקי הדנים על מועדים ושאר עניני או"ח ויו"ד, כולם ערוכים בטוב טעם ודעת בשפה ברורה בשים דגש על פרטים ועל נושאים אקטואלים כאחד הגדולים.

הציב שם ויד לגאונים רבים בהוציאו את כתביהם לאור כדוגמת שופריה דיוס' לרבי יוסף בירדוגו ומטה אהרן לרבי אהרן בן חסין.
 
 
 

אור החמה

במה לתורתם

של חכמי מרוקו ממשיכי דרכם ומוקירי זכרם  

כל הזכויות שמורות ליעקב עובדיה

תהילים הללויה